Bladmuziek

Als een mens zich zijn leven met muziek bezighoud en daarbij pianoles neemt omdat hij, ik zei de gek, droomt van alle voorhanden muziek perfect uit te kunnen voeren. Kan het talent, waarschijnlijk ook te laat daarmee begonnen, wel iets tekort schieten.
Dit echter wil niet zeggen dat ik mijn plezier in pianospel laat vergallen door de handicap nooit internationale prijzen als pianist te hebben gewonnen.
Ik speel gewoon waarvan ik zelf denk dat het in mijn bereik ligt en heb er plezier in. Over zelf plezier in muziek maken is daar de bandonion bijgekomen en naar gebleken maakt mijn spelen daarop ook anderen blij.
Daar gaat het om!

Als je vervolgens nog droomt alles te kunnen spelen en je dan ergens in een 2dehands boekenwinkeltje iets interessants tegen voor een habbekrats dan neem je het mee.

Zo verzamelde ik in de loop van de jaren een aantal muziekboeken. Muziek die om één andere reden opgesloten bleef in dat boek.

Toen ik begonnen was om gedichten en andere, waaronder mijn eigen gedichten, op muziek begon te zetten wilde ik dat ook op muziekschrift vastleggen. Eerst allemaal handmatig maar toen digitale muzieknotatie programma’ s op de markt verschenen, ging ik daarmee aan de slag.
In mijn geval werd dat Noteworthy een programma waar ik goed mee uit de voeten kon.

Eenmaal vertrouwd met Noteworthy en met eenvoudige speler Noteworthyviewer ook afspeelbaar voor anderen besloot ik dat ook allemaal te digitaliseren.

Waarmee voor mij op deze manier ik toch genieten van soms prachtige muziek al waren het maar midi-geluiden.

Mendelsohn Lieder

Sacred Songs

American Songboek

Duitse Volksliederen

Een Liederboek van Mendelsohn Bartholdy wat voor mij te hoog gegrepen was

Alhoewel, aangesloten op een digitale piano zal het geluid nog aanmerkelijk beter klinken. Én voor een zanger in spé een prachtige manier om de liederen in te studeren zonder dat daar een pianist bij moet aanschuiven.